Tips när du ska försäkra

Nu för tiden är det mycket prat om att försäkra de grejer vi köper, och mer ofta än inte så väljer vi att teckna en försäkring när vi köper nya grejer, för att kunna känns oss trygga ifall någonting skulle hända. Men det finns såklart både bra och dåliga saker när det kommer till försäkringar, så därför tänkte jag i denna post gå igenom ett par tips du kan använda dig av när du funderar över att teckna upp en.

  • Innan du köper varan, tänk noga igenom om du verkligen kommer att behöva en försäkring till den. Om du går in i butik för att handla så kommer försäljaren definitivt försöka få dig att teckna upp en, mycket tack vare på att han tjänar på den. I en sådan situation så kan det vara svårt att göra en egen utvärdering då en försäljare kan vara ganska påstridigt, så om du tidigare har förberett dig på situationen så blir det lättare att ta ett bra beslut. Saker du bör tänka på när du utvärderar om du behöver en försäkring är t.ex. om varan du köper har en hög chans att gå sönder, om du exempelvis har barn hemma som leker mycket. En annan grej att fråga sig är om varan löper risk för att bli stulen, tänk mobiltelefon t.ex.
  • Det är alltid väldigt bra att gå online när man vill läsa på mer om försäkringar. Hos sidor som försäkringar.be så hittar du flera nyttiga verktyg som du kan använda för att jämföra olika försäkringsbolag och på så sätt hitta den försäkring som passar dina behov bäst. Du får dessutom på ett enkelt sätt en bra överblick på vad de olika kända försäkringsbolagen har att erbjuda, vilket gör jämförelseprocessen mycket snabbare än vad den hade varit om du skulle gå in på varje försäkringsbolags individuella hemsidor.
  • Tänk på att det finns en hel del försäkringsbolag i dagens Sverige. På de senaste tio åren så har fler och fler företag kommit in på marknaden, vilket ger oss konsumenter en fördel när det kommer till priser. Hård konkurrens på marknaden gör att alla företag måste slåss om kunderna genom att sänka priserna på deras försäkring och därför är det bra att ta sin tid när man letar försäkring och inte stressa igenom den. På detta sätt kan du garanterat komma undan riktigt billigt när du försäkrar dig.
  • Försök alltid att vara ansvarsfull när det kommer till försäkringar. Allt som oftast är det väldigt dumt att skippa en försäkring bara för att ”komma undan billigt”. Denna genväg kan om man har otur sluta upp med att man får mycket större ekonomiska problem i framtiden. Det är aldrig kul om man köper en moped för 20 000 och den sedan går sönder och man måste köpa en helt ny från ursprungspriset.

Jag hoppas att denna post har hjälpt dig lite när det kommer till försäkringar. Vill du veta mer så kan du besöka www.konsumenten.net, som är som en portal för ekonomihantering där du kan lära dig mer om t.ex. sms lån och försäkringar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *